Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Followers

EBiz Gold Windows

Friday, May 20, 2011

Medan, Indonesia Day 2 Part II

Seperti yang dijanjikan, entri ini published juga akhirnya..hari kedua di medan adalah hari pertama di lake toba..petang tu kami gi jalan-jalan sewa motor dan cari kedai makan islam disana. pertama kali naik motor ngan suami tercinta. cerita pasal naik motor ni, sebenarnya saya tak berapa respect kalau orang naik moto ngan yang bukan muhrim. harap maklum. :) 


berbalik pada cerita tadi, setelah makan, kami round pulau tu, tapi tak lama la pasal hari makin gelap. lagipun resort yang kami tido tu pun belum sempat kami explore lagi. so kami ke resort dalam pukul 5.30 petang pastu jalan-jalan tgk swimming pool, pastu terus terjun...hahhahaa...sungguh suka hati berendam masa matahari dah nak terbenam. untuk rekod, maghrib disana jam lebih kurang 6.15 petang. 




 ni depan bilik kami. no wonder la banyak nyamuk.. T_T



 its a good place to do nothing all day. :)


 jejaka idaman saya...



ni kalau tak silap tempat untuk massage. tinggi gak. agak gayat la masa naik tangga yang narrow tu...



floating sambil tgk bulan yang indah...


view resort dari bilik kami. bilik kami menghadap tasik. indah sungguh!


lebih kurang maghrib dah masuk, kami pun masuk bilik dan berehat sambil plan apa yang hendak di buat esok....

3 comments:

Kim said...

May I know whats the resort name?
it seem so beautiful.

Kim said...

May I know whats the resort name?
it seem so beautiful..

Elly said...

if i not mistaken, the resort is Samosir Island Resort. it cost Rp300,000 per night.