Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Followers

EBiz Gold Windows

Wednesday, February 23, 2011

i may be not intelligent, but

but setting a jamming set and play them at the entrance of the library is the ********* thing that i could ever think will happen here...... and u just did it.

bravo!

u out there, just imagine the noise that we are dealing with, right now. at 4.00pm!!!!!!

p/s sepatutnya program jamming ni start after office hour, tapi diorang  saja start awal. after office hour is forgivable.

Give me one topic that is not in any way related to shopping.

macam semua orang tahu, saya sangat suka shopping. sangat2. even kalau x leh gi proper mall, saya akan shopping online. apalagi sekarang baru je terjumpa tempat shopping baru yang havoc dan hebat. lagi la saya rasa xkeruan.


so, memandangkan seminggu dua ni saya sibuk window shopping, saya jarang update blog. duk kat rumah pun dah xkeruan pasal xde tenet... makan pun dah xberapa selera pasal asyik duk teringat kat website tu. macam orang yang bercinta pula. 


ooops....no wonder la hubby tercinta ni penah xnak bercakap ngan saya pasal saya asyik bercerita pasal window shopping. sayangku, if i cant talk about shopping, apa lagi yang kite boleh sembangkan? adakah pasal pemanasan global? sebab kalau cakap pasal ni, kite kena go green. go green means no plastic bag. no plastic bag means, i have to buy bags to carry all the groceries stuff. see, still related to shopping. so what we supposed to sembang sayangku? is it pasal game red alert? huh...remind me of buying a laptop. 


ok, we talk about movies. saya rasa tu paling sesuai kot. tibe2 je teringat kat Sex & The City 2, then teringat wallet Liz Claiborne saya yang dah tersangat lusuh tu. i should buy new wallet! no! i must! huh..T_T


ok, alih fikiran ke hal lain. hmmmmm....hmmmm.....tibe2 je hp berbunyi. Ebay alert! tengok....macamana saya nak survive sehari tanpa perlu fikir pasal pembelian? T_T


hubby saya suruh saya ingat waktu gaji dah habis. betapa seksanya nak survive. ye. saya masih ingat waktu tu saya cakap saya xmahu buat ape2 pembelian baik aksesori mahupun pakaian pada bulan ini. tapi itu cakap saya sewaktu tengah sengkek giler. mase tu ade rm10 je dalam wallet, nak kena survive 2 hari. sekarang gaji dah masuk, semua tu pun macam kenangan yang samar2 je. saya memang mudah lupa kesusahan. i should blog about how sengkek i am dihujung bulan gaji just to remind myself of it...


ok,tu je. saya rase saya akan tunggu hubby saya bagi topik dulu, baru saya boleh bercakap,. tu pun saya akan berhati2 agar tidak bercakap pasal shopping lagi. 


ke hubby saya yang tengah badmood mase tu? pasal tu kot dia agak emo...hurmmm.....

Monday, February 21, 2011

The best part about LDR

sometimes i spent hours just to think how unlucky i am to be in this long distance marriage. after i watched Sex & The City 2, i just realized i am way more lucky than Gaurou, the butler. (despite the fact that he is fictional character) . this movie widen my eyes about marriage. remember Carrie and Big want to set their own rule of 2 days off to do all the shit they want to do that buggers each other? i cant help but think, that sometimes, we need a time for ourselves. maybe me and my hubby are lucky enough to have 5 days to ourselves. to do our chores our own ways, to do work. i always hate it when he brought home his pile of office work. 

then after separated by 5 days, here come Thursday night, we are newlyweds again! sometimes it is OK to give him time to miss me. i think in this long distance marriage, we will never get bored of each other.  plus, i have 5 days off of doing house chores!

and Allah knows best. maybe He knows that we are not ready for a child, that`s why He postponed to grant our prayers. He just giving us time to indulge in marriage life our own way. we know, Allah will give us the best! insyaallah..just we will keep praying that our marriage stays happy this way eternally.

Mango | Mango Oversized Clutch With Chain Handle at ASOS

Mango | Mango Oversized Clutch With Chain Handle at ASOS

i want this!

Sunday, February 13, 2011

Tuesday, February 8, 2011

thank god its just a dream


semalam mimpi window shopping chanel kat reebonz. pastu asyik sngat duk stare kat chanel flap kaler cream, tiba2 je ter"buy". pastu mula la mengelabah. pastu i pun pinjam duit ah long a.k.a ceti haram untuk bayar bag tu. memang i xmampu nk beli, tp bile dah emergency macam tu, kenala bayar gak. so i pn pinjam la ngan ceti haram tu rm17000 untuk bayar handbag idaman i tu. bag tu rm13000. i pun xtau kenapa i pinjam sampai rm17000. T_T

pastu i pn dapatla jadi owner handbag tu walaupun hanya dalam mimpi. lepas tu i pun terfikir, kenapa la i tergamak beli bag tu padahal hutang ptptn i belum setel, kereta pn belum habis bayar. dahla pakai viva je. memang la xlogik pakai chanel. i teringin nak chanel bag pasal harga bag chanel ni makin hari makin melambung. macam emas la kot. beli sekarang, nanti bag tu dah vintage, harga lagi naik. :)

nanti kalau i betul betul dah mampu, insyaallah, i akan beli gak. satu hari nanti, ni bukan lagi mimpi. insyaallah.. :)

Monday, February 7, 2011

Say Hello to my new BFF!


Victoria Secret Large Tote. Tulisan VS besar tu studded tau! :) love it!
bag ni i akan guna time shopping hari sabtu pasal hari sabtu kan kita kena say no to plastic bag. :)
go green with large tote!

Jangan Tinggal Daku

tibe2 je teringat lagu ni versi yang seven collar tshirt pnye. best. kalau bukan pasal band ni, i xtau pn lagu ni. heheheh...jgn marah.. :p