Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers

Followers

EBiz Gold Windows

Tuesday, October 5, 2010

Numbness all over the body

dah hampir seminggu i kebas seluruh badan. to be exact, setiap sendi termasuk ibu jari kaki dan setiap ruas jari. keadaan menjadi sangat teruk pada waktu pagi dan waktu hujan. bila i bangun pagi, hampir 5 minit i nak atur pergerakan untuk turun katil. sebab terlalu sakit pada sendi sendi utama i.e lutut dan pergelangan tangan. semalam cramp kat pangkal peha dan i tak mampu untuk picit, mahupun tekan tempat tersebut akibat dari sakit sendi pada tangan. dah beberapa hari i terpaksa solat duduk, solat sambil menangis akibat terlalu perit sakitnya. coordination sendi pun hampir tak balance sekarang. satu hari, i x mampu nak suap makan dalam mulut. beberapa kali tersasar. nak genggam tangan agak susah dan hampir mustahil pada waktu pagi. setiap pergerakan seakan menyucuk2 badan. i dah xmampu angkat benda benda berat. even kalau dapat flush toilet pun merupakan satu kejayaan yang mampu buat i tersenyum dalam toilet. tekan shower gel pun satu penyeksaan. i semakin takut sebab semakin hari, semakin teruk sakit ni. setiap kali i baring, akan kebas seluruh sendi. i sangat sedih. apalagi terpaksa menghadapi sakit ni sorang2 di negeri orang. esok mungkin ambil darah untuk wat blood test. minggu lepas hubby i dah bawa i ke klinik, tapi klinik tu suruh i makan ubat tahan sakit dulu, pastu dah cukup seminggu, kalau sakit lagi, i kena wat blood test. i dah bagitau parents, diorang suruh i jumpa pakar perubatan that will cost us a fortune. i muda lagi. i dont deserve this kind of illness. :( tapi kalau doktor kat klinik tu xboleh detect penyakit ni, terpaksa la i jumpa pakar. Ya Allah, peliharakanlah hambaMU ini. Tabahkanlah hatiku ya Allah. Aku redha menerima ujian dariMU. Amin...

2 comments:

wahidah zakaria said...

elly wut happen dear...worried bout u

Elly said...

ayong, elly pn bimbang...sakit ngat..tp mampu lagi gi keje...